Výživové poradenstvo

CENNÍK

Už prví lekári ľudstva si uvedomovali veľký vplyv výživy na ľudský organizmus. 

Nie je ťažké pochopiť, že sme to, alebo presnejšie z toho, čo jeme. Náš biologický „stroj“ bol „vyrobený“ na „palivo“,ktoré poskytovala príroda – surové plody, ovocie, zelenina a obilniny, spestrené občasným úlovkom. Civilizácia, pokrok a potravinový biznis však priniesli pre náš organizmus nevhodné potraviny, zničené nadmernou výrobou, ale prispôsobené chuti, aká sa v prírode nenachádza. Rafinovaný cukor, vymleté obilniny presolené nasýtené tuky, konzervy, sladké nápoje a mnoho ďalších potravinových lahôdok denne útočí na naše organizmy.

Mäso, mlieko, vajcia – áno alebo nie? Vegetariánstvo, vegánstvo? Delená strava? Taká alebo onaká diéta? Čomu má človek veriť a čomu nie? Ak sa vôbec zamyslí na svojím zdravím a výživou a chce ju zlepšiť , čo má robiť?

Konzumujme len plnohodnotné potraviny, nie prázdne „hlušiny“

Ani najlepšie strava nám však nebude veľa platná, keď náš oranizmus nemá dostatok pohybu a fyzickej námahy. Len tak sa aj dobrá strava dostane na každé miesto organizmu, ku každej bunke, len tak sa pohybové, svalové a vnútorné orgány udržia v činnosti.

Človek je sám strojcom svojho zdravia. Z neustáleho toku informácií a podnetov si musí sám vybrať, čo a akým spôsobom vo svojom živote uplatní. Samozrejme, za svoje konanie a rozhodnutia aj zodpovedá. Pokiaľ je zdravý, od neho závisí ako bude s týmto najcennejším ľudským pokladom zaobchádzať.